Today is the day we pass 1 million liters (8386 US barrels) brewed at Nøgne Ø this year. Last year we brewed approximately 900.000 liters (7547 US barrels), so our brewers have been really busy this year.
The beer being brewed is an old and dear one. Our English Bitter at 4,5% ABV. Nøgne Ø Bitter is a light session ale with an assertive hop aroma of East Kent Goldings. It was actually one of the first beers made at Nøgne Ø. First time brewed on May 15. 2003!
The Nøgne Ø brew team have been working hard this year: From left: Rune Karlsen, Ingrid E.Skistad, Edvard Hortemo (Production manager), Kjetil Jikiun and Rolf Tore "Toa" Vik. |
Flott! Er beundrer av Nøgne Ø og det dere har fått til!
SvarSlettMen - et sted går vel grensen for å kalle seg MIKRO-bryggeri ??
De kan kalle seg mikrobryggeri lenge enda, iallefall om man går etter den amerikanske definisjonen som setter et tak på 700 millioner liter per år ;)
SvarSlettKilde: http://sv.wikipedia.org/wiki/Mikrobryggeri
Liker bedre handverksbryggeri på dei nye bryggeria. Microbryggeri høyres meir ut som eit vanleg bryggeri i liten skala. Men handverksbryggeri er meir det eg forbinde med dei nye "up and coming" samt dei største og mest kjente som Nøgne Ø, Haandbryggeriet og Ægir.
SvarSlettEr såvidt jeg vet ikke noen fast definisjon på betegnelsen mikrobryggeri ift. produksjonskapasitet. Men betegnelsen blir typisk brukt på bryggerier som brygger i mindre skala enn de store industrielle bryggeriene, ikke er knyttet til de store "kjedene", og som fokuserer på smak og håndtverk.
SvarSlettHåndverksbryggeri er nok en bedre betegnelse, ja. I den betydning at bryggerne fremdeles bærer maltsekker og tilsetter humle manuelt. 1 millioner liter er jo ingen "mikro"-målestokk.
SvarSlettI allefall ikke mikrobryggeri nå som Hansa eier den største aksjeandelen!
SvarSlett